Viridiana Hernandez

Viridiana Hernandez

Ballet

Viridiana Hernández maakte op vroege leeftijd kennis met klassiek ballet en begon haar studie aan de Nationale Balletschool in Mexico. Later kwam zij naar Nederland om haar studie af te ronden aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Na haar studies heeft ze gewerkt als balletdanseres bij verschillende balletgezelschappen in Mexico, Polen, Denemarken en Nederland, waar ze de kans kreeg om hoofdrollen te dansen.

Zij was winnares van de eerste prijs in haar categorie, bij de Nationale Ballet wedstrijd van Mexico. Ook was ze in Havana (Cuba) finaliste in de internationale ballet wedstrijd. Naast haar danscarrière heeft ze altijd les gegeven aan kinderen en volwassenen. Daarnaast is ze ook Yoga en Pilates docente.

Mijn ballet les heeft als basis een goede techniek. Muzikaliteit en het versterken van de houding zijn de essentiële pijlers. Mijn doel is een sfeer te creëren waarin iedereen zich prettig voelt en vertrouwen heeft in zichzelf. Ik geniet ervan om mijn passie voor ballet over te dragen aan anderen.