Thijn Vermeulen

Thijn Vermeulen

Piano

Mijn naam is Thijn Vermeulen. Ik ben pianist, repetitor en pianodocent. Sinds ik net bij de toetsen kan is de piano niet meer weg te denken uit mijn leven. Aan het conservatorium van Utrecht heb ik in de Bachelor bij Katia Veekmans gestudeerd. Bij Henry Kelder heb ik vervolgens de Master studies kamermuziek en correpetitor gevolgd. Tijdens mijn studie heb ik daarbij al veel werk en projecten voor het conservatorium gedaan, zoals operaprojecten en zangers begeleiden en coachen, orkest- en koordirectie lessen begeleiden en voor eindexamens spelen.

In de regio ben ik, onder andere, de vaste pianist van het Utrechts Operakoor. Daarnaast werk ik voor de International Belcanto Academy en voor Zangstudio Haarlem en Delft. Verder heb ik gewerkt als pianist bij B.O.O.M! Bold Opera on the Move, en vaak op projectbasis voor het Utrechts, en andere, conservatoria. Daarnaast ben ik veel bezig met losse projecten en opdrachten in de opera en zangwereld en in de kamermuziek. En geniet ik nog steeds erg van het optreden als solist. Daarbij ben ik al jarenlang privé pianodocent.

Voor de pianoles werk ik met een vaste methode, zodat er structuur in de lessen zit. Daarnaast maak ik altijd ruimte voor een meer persoonlijke aanpak. Andere belangrijke punten zijn vrijheid aan het instrument, een goede houding, technische ontwikkeling en plezier in de muziek en het muziek maken.