Slagwerk ensemble

In het slagwerkensemble zijn in principe alle slagwerkinstrumenten vertegenwoordigd. Je hebt ongestemde slagwerkensembles (alleen trommels, drums en effectinstrumenten) maar ook gestemde (= melodische) slagwerkensembles, met naast de trommels ook marimba, xylofoon, klokkenspel, vibrafoon, buisklokken erbij.

Diverse slagwerkinstrumenten

In het slagwerkensemble leer je om de techniek die je beheerst om de diverse slagwerkinstrumenten te bespelen, te gebruiken om samen muziekstukken uit te voeren. Hierbij moet je natuurlijk je eigen te spelen partij goed beheersen maar ook nog luisteren naar de medespelers zodat de diverse muziekpartijen goed in elkaar passen om het muziekstuk goed uit te voeren. In een slagwerkensemble hoef je nooit stil te zitten want er is altijd wel iets te spelen op een bepaald instrument. Het is een geweldige mogelijkheid om als slagwerker op alle soorten slaginstrumenten te spelen.

Klapstokfestival

Een mooi voorbeeld wat allemaal mogelijk is met en in een slagwerkensemble kun je meemaken tijdens het KLAPSTOKFESTIVAL. Dit is een 2-jaarlijkse slagwerk play-in waarbij met ca. 30 slagwerkers een slagwerkorkest wordt gevormd en origineel geschreven slagwerkmuziek en arrangementen van pop- en filmmuziek wordt gespeeld.

Docent slagwerkensemble: Maarten Rongen

Let op: wanneer u klikt op Inschrijven wordt u doorverwezen naar de speciale inschrijfpagina van Kunstencentrum Nieuwe Vaart