Rieta Biemond

Rieta Biemond

Muziek & Beweging voor peuters

Als kind al was dansen mijn grote passie. Ik kom uit een danscultuur (West Afrika) waar elke gelegenheid word aangegrepen om te dansen en ik gebruikte die gelegenheden om mijn danskunstjes te laten zien. Ik vond het leuk om mijn eigen danspasjes te verzinnen en dat te laten zien. Wat genoot ik van de aandacht die ik kreeg! Ik droomde altijd om die passie te delen met jonge kinderen.

Peuterdansjuf

Na mijn verhuizing naar Nederland was die droom nog steeds levendig. Ik ben toen de opleiding voor peuterdans juf gaan volgen. Na het succesvol behalen van mijn diploma heb ik verschillende workshops gegeven bij kinderdagverblijven. Sinds 2014 geef ik met heel veel plezier peuterdans les bij het kunstencentrum in Maarssen.

Spelenderwijs

Ik geniet elke keer weer om de peuters leuke muziek te laten luisteren en spelenderwijs te laten dansen en bewegen. Ze leren tijdens de lessen ook wachten op hun beurt, dansen voor een groep kinderen, fantasie te gebruiken en vooral plezier hebben. Ik zie de kinderen zich ontwikkelen op het gebied van beweging, gevoel voor muziek en ook omgang met andere kinderen. Wat een mooi beroep!