Inki Varga

Inki Varga

Viool (Suzuki)

Inki Varga Рviolist, altviolist  en vioolpedagoog begon op 4 jarige leeftijd met vioollessen bij Dick Blokbergen en later bij Wout Ettinger in Wageningen.  Inki studeerde aan het conservatorium van Utrecht en rotterdam bij Keiko Wataya, Joan Berkhemer en Benzion Shamir voor Docerend en Uitvoerend musicus. Tijdens en na haar studie volgde zij verschillende masterclasses o.a. bij Eli Goren, Ivry Gitlis, Zachar Bron, Orpheus kwartet, Bergonzi kwartet en Daniel kwartet, Donald Weilerstein en Olivier Charlier

Naast kamermuziek in verschillende bezettingen speelt Inki o.a. al 25 jaar als vast lid in het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta en speelt met bekende solisten zoals Janine Janssen, Thomas Hampson, Maxim Vengorov en Isabelle Faust.

Inki is gespecialiseerd in de Suzuki-methode, ook wel moedertaal methode genoemd. Een methode ontwikkelt door de Japanse vioolpedagoog en violist Shinichi Suzuki. Uitgangspunt is dat elk kind het talent heeft om op hoog niveau muziek te leren spelen, net zoals je als kind je moedertaal leert spreken en dit op hoog niveau verder ontwikkelt. Ouders spelen hierbij uiteraard ook een belangrijke rol in, door thuis met het kind te oefenen, met behulp van de instructies van de docent.

Naast de wekelijkse individuele les, heeft elke leerling ook wekelijks groepsles. Alle leerlingen spelen paar keer per jaar solo en in een groep op de leerling-concerten.