Harald Boxtart

Harald Boxtart

Gitaar / Ukelele

Op mijn 12e of 13e ben ik begonnen met gitaar spelen. Eerst op een hele goedkope elektrische gitaar waarop ik mijn eerste noten en akkoorden leerde spelen. Gelukkig kreeg ik al snel een betere (akoestische) gitaar, en leerde ik het klassieke gitaarrepertoire kennen. Na een jaar of zes gitaarles te hebben gehad ging ik klassiek gitaar studeren aan het Conservatorium van Zwolle, eerst bij Jacob Vlijm en later bij Hans de Weerd. Ik studeerde af in 1993 met een DM en een UM diploma.

Na mijn studie ben ik direct gaan les geven, en sinds 1995 werk ik als gitaardocent voor De Nieuwe Vaart. In 2012 ben ik begonnen met ukulele spelen en ontdekte een hele nieuwe wereld! Met veel plezier geef ik dus ook ukulele les, -workshops en -cursussen. Daarnaast coach ik diverse bandjes, een ukulele koor en speel ik mee in gitaar ensemble Guitarrissimo. Er zijn een zestal gitaarboeken van mij uitgegeven: “Pluck and Strum”, “Don’t Stop The Music”, “Get A Grip”, “Get A Grip 2”, “Pluck and Strum the Blues”, en “Spotlight Pieces”. Ik heb een eigen YouTube kanaal (Harald Boxtart) waarop ik mijn ukulele arrangementen en composities laat horen.

Je bent altijd welkom om eens in mijn lessen te komen kijken als je interesse hebt in het volgen van gitaar- of ukulele les.

Kijk voor meer informatie op: www.ukulelegitaargouda.nl
Voor mijn YouTube video’s, klik je hier >