Francesco Vulcano

Francesco Vulcano

Viool

Francesco Vulcano (Terravecchia, 1973) begon zijn vioollessen aan het conservatorium van Cosenza (Italië) bij Ezio Lappano. Na verdere studie in Rome, Bologna en Bari behaalde hij in 1998 aan het Conservatorium van Avellino zijn solistendiploma bij Carmelo Andriani. Voordat hij in 1999 naar Nederland kwam heeft hij lessen bij Felix Ayo gevolgd. Eenmaal in Nederland studeerde hij bij Chris Duindam, Jeroen de Groot en Joan Berkhemer.

Francesco heeft met gerenommeerde musici samen gespeeld, zoals bv. Peter Maag en Leonardo Quadrini, en was in 1997 tweede prijswinnaar bij International Competition “Citta di Barletta”. Francesco wordt regelmatig benaderd als remplaçant door verschillende beroepsorkesten in Nederland zoals Het Balletorkest, Phion, Noord Nederlands Orkest.

Als violist bij Sinfonia Rotterdam heeft hij verschillende tournees meegemaakt door Zuid-America, Rusland, China. Daarnaast speelt hij kamermuziek in diverse samenstellingen in Italië, Spanje en in Nederland. Francesco speelt een viool van Riccardo Bergonzi uit 1996.

Als viool- en ensembledocent heeft hij kamermuziek en ook orkestlessen gegeven in de “Campamento musical” in Urueña, Spanje. Naast het lesgeven op verschillende muziekscholen in Nederland, was hij tot voor kort werkzaam bij “De Muzerije” in ’s-Hertogenbosch. Momenteel doceert hij ook nog bij Muziekplein te Ede.