Ferdi Schaap

Ferdi Schaap

Drums

Mijn naam is Ferdi Schaap, geboren in 1984 in Den Haag, en ik drum vanaf mijn 15e. Na de middelbare school wist ik eerst nog niet wat ik moest gaan studeren, maar toen besloot ik mijn hart te volgen en voor het conservatorium te gaan. In 2010 heb ik mijn diploma behaald aan het conservatorium van Utrecht.

Inmiddels ben ik ruim 11 jaar docent drums, heb ik in vele bandjes gespeeld en op veel leuke plekken opgetreden. Momenteel heb ik nog een band met mijn vrouw: N.O.R.A. Daarnaast speel ik bij twee tribute-projecten rond het werk van Aretha Franklin (Aretha Franklin Experience) en Billy Joel en Elton John (Pianoman Band).

Mijn favoriete muziekstijlen zijn Pop, Funk, Jazz, Soul, maar een goede rock- of reggaeplaat kan ik ook zeker waarderen. Eigenlijk maakt het dus niet zoveel uit, zolang het maar lekker klinkt.

Mijn lessen zijn erop gericht om met plezier en op een ontspannen manier muziek te maken. Natuurlijk leer je bij mij de basis ritmes en technieken die daarbij horen, maar daarnaast vind ik het heel belangrijk om zoveel mogelijk te werken aan wat jij leuk vindt.