Fabrizio La Piana

Fabrizio La Piana

Gitaar

Gitarist en gitaardocent Fabrizio La Piana is enorm veelzijdig. Hij studeerde cum laude af op klassiek en elektrisch gitaar, trad veel op in clubs en op televisie en schreef zijn eigen lesmethode. Klassiek, pop, jazz, heavy metal: Fabrizio is van alle markten thuis.

Fabrizio is geboren in Catania in Italië. Hij leerde als jongetje de basistechnieken op gitaar van zijn vader. Hij studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium van Catania en hij studeerde cum laude af met de elektrische gitaar.

In 1998 begint hij gitaarles te geven aan de ‘Lizard school of Music’. Samen met de school schreef hij een gitaarmethode welke uitgegeven is door BMG|Ricordi. Na een tussenstop in Milaan werd Fabrizio in 2000 toegelaten aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelt in die tijd met verschillende formaties, van pop tot jazz, door heel Nederland. Nadat hij is afgestudeerd aan het conservatorium treedt hij veel op in Italië, voornamelijk Sicilië.

In 2010 richt Fabrizio de ‘Modern Music Academy’ in Zaandam op, de eerste muziekschool in Nederland als officiële partner van het ‘Rockschool network’. In Nederland is hij momenteel actief in zijn eigen trio: Fabrizio La Piana Trio en geeft hij gitaarlessen.