Annelieke Lieverse

Annelieke Lieverse

Klarinet

Mijn naam is Annelieke Lieverse, ik ben klarinettiste en muziekdocente. Als kind raakte ik gefascineerd door de klanken van het plaatselijke harmonieorkest. Het leek me zo gaaf om met het orkest mee te kunnen spelen. Ik koos voor de klarinet omdat het instrument er zo mooi uitzag. Mijn muzikale interesse bleef groeien en van daaruit volgde ik een studie aan het conservatorium van Utrecht.

Ik vind het erg leuk om klassieke muziek te spelen. Klezmer muziek en improvisatie zijn twee andere grote interesses van me. De klarinet is een veelzijdig instrument waarop je erg veel stijlen kunt spelen.

In mijn lessen volg ik een lesplan en gebruik daarbij ook mijn intuïtie. De lessen hebben een vaste, duidelijke structuur waarin ook ruimte is voor een persoonlijke benadering. We zullen werken aan ontspannen blazen, techniek, noten lezen, muzikale interpretatie, klankkleur en nog veel meer, maar niet alles tegelijk. We bouwen het op. Het meest belangrijke is dat jij plezier hebt en uiteindelijk je eigen geluid en voorkeuren leert kennen. We werken op zo’n manier dat je thuis makkelijk zelfstandig verder kan oefenen.